مفهوم لگال مدارک چیست؟ (مراحل، هزینه) | چه مدارکی لگال می‌شوند؟

مفهوم لگال مدارک چیست؟

در این مطلب ما به صورت کلی قصد داریم شما را با نحوه لگال مدارک آشنا کنیم. اگر علاقه مند به مهاجرت هستیم حتما با این واژه بایستی آشنا شوید. هرساله تعداد زیادی از افراد سراسر جهان در حال مهاجرت از یک کشور به کشور دیگر می‌باشند و اصلی‌ترین دلیل مهاجرت این افراد کسب تجربه برای یک زندگی باکیفیت‌تر و یا حتی استفاده از فرصت‌های علمی و یا شغلی جدیدتری است.

زمانی که برای اولین بار قصد خروج از کشور خود را دارید و می‌خواهید از طریق سفارت کشور مقصد اقدام به اخذ ویزای قانونی نمایید. اولین کاری که بایستی انجام دهید تهیه و آماده‌سازی مدارکی است که افسر پرونده برای صدور ویزا از شما درخواست می‌کند. هر شخصی بنا به نوع کشور مقصد و نوع ویزا مدارک بخصوصی را تسلیم سفارت می‌کند اما در این بین برخی کشورهای اروپایی هستند که قوانین منحصربه‌فرد خود را دارند.

 به‌عنوان‌مثال متقاضیان مهاجرت ممکن است علاوه بر ترجمه رسمی انواع اسناد و مدارک خود و اخذ تأییدیه‌های لازم، نیاز به دیگر تأییدیه‌ها نیز باشند. در اصطلاح به این نوع تأییدیه‌ها لگال مدارک یا همان لگالیزیشن (Legalization) می‌گوییم اگر می‌خواهید با این اصطلاحات بیشتر آشنا شوید و به‌نوعی درک بهتری از فرایند تأیید مدارک خود داشته باشید لطفاً در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

به‌صورت خلاصه لگال یا لگالایز مدارک به فرایند قانونی کردن انواع اسناد متقاضیان اشاره دارد.

منظور از لگال مدارک چیست؟

به‌صورت خلاصه لگال یا لگالایز مدارک به فرایند قانونی کردن انواع اسناد متقاضیان اشاره دارد. کلمه انگلیسی Legal نیز به همین معنی قانونی کردن اشاره می‌شود. مدارکی که تأیید و به‌نوعی تصدیق می‌شوند در کشور موردنظر نیز به‌طور یکسان دارای اعتبار سنجی قانونی خواهند بود. مدارکی امکان لگال شدن یا تأیید شدن را خواهند داشت که توسط یک نهاد رسمی و دولتی صادر شوند.

 یک نکته بسیار مهمی که بد نیست بدانید این است که فرایند لگالایز مدارک به معنی تصدیق محتوای داخل اسناد نیست بلکه فقط فرایند قانونی بودن صدور آن را از سمت نهاد مربوطه بررسی می‌کند.

چه مدارکی را می‌توان لگالایز کرد؟

قبل از اینکه بخواهیم صریحاً شرح دهیم که کدام‌یک از مدارک را می‌توان لگالایز کنیم؟ اجازه دهید در ابتدا بپرسیم اصلاً چرا بایستی لگال مدارک انجام دهیم؟ کشورهایی ازجمله ترکیه و آلمان به‌عنوان دو کشور پر تقاضا برای مهاجرت ایرانیان عزیز بوده که تأیید و تصدیق مدارک را به‌عنوان یک سوپاپ اطمینان در فرایند مهاجرتی خود می‌دانند.

فرض کنید که در کشور ایران، دوره آموزشی زبان به خصوصی را سپری کرده‌اید. هرچه قدر آزمون زبان شما معتبر باشد ممکن است در کشورهای دیگر این‌گونه به‌حساب نیاید. به همین دلیل این مهم است که کشورهای مقصد مدارک شما را مورد تأیید قرار دهند.

برای مثال اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کشور آلمان را دارید شما بایستی ابتدا پذیرش معتبر از یک دانشگاه را داشته و سپس مدارک تحصیلی خود را برای ترجمه به یک دارالترجمه رسمی آلمانی بسپارید.

پس‌ازاینکه مدارک خود را ترجمه رسمی کردید نیاز به اخذ تاییدات دادگستری و حتی وزارت امور خارجه خواهید داشت. سپس سفارت آلمان نیز پس از اخذ این تأییدیه‌ها فرآیند تصدیق مدارک شما را آغاز خواهد کرد.


بیشتر بدانید: لگالایز کردن مدارک سفارت آلمان


حال پاسخ اصلی‌ترین سؤال شما را خواهیم داد. به‌صورت کلی تمامی اسناد و مدارک عمومی که زیر نظر نهاد رسمی صادر می‌شود و به‌نوعی دارای اعتبار خواهد بود امکان تأیید قانونی شدن را خواهند داشت. این مدارک شامل:

  • تمام اسناد هویتی ازجمله: شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج، عقدنامه، طلاق‌نامه، کارت پایان خدمت، گواهینامه رانندگی و غیره.
  • کلیه مدارک حقوقی و قضایی
  • اسناد ملکی
  • وکالت‌نامه‌های رسمی
  • تمام مدارک تحصیلی و دانشگاهی
  • انواع گواهی‌های تحصیلی
  • مدارک شغلی مانند جواز کسب، کارت بازرگانی

مراحل اصلی لگال مدارک شامل ترجمه رسمی، تاییدات دادگستری و امور خارجه، وقت سفارت و تایید مهر سفارت.

مراحل اصلی لگال مدارک چیست؟

در حالت کلی تمام مراحل لگالایز مدارک شامل 4 مرحله اصلی خواهد بود که به‌صورت خلاصه هرکدام به شرح زیر می‌باشد.

گام اول: ترجمه رسمی مدارک

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مرحله برای لگال کردن مدارک، ترجمه اسناد توسط مترجم رسمی معتبر قوه قضاییه خواهد بود. مثلاً اگر می‌خواهید مدارک خود را به انگلیسی ترجمه نمایید بایستی به یک دارالترجمه رسمی انگلیسی مراجعه نمایید.

گام دوم: اخذ تأییدیه دادگستری و امور خارجه

زمانی که مدارک شما توسط مترجم رسمی قوه قضاییه روی سربرگ ترجمه گردید و به‌نوعی مهر و امضا شد. اصل مدارک به همراه ترجمه‌ها به اداره فنی ارسال‌شده تا مهر دادگستری روی مدارک درج شود. پس از درج مهر دادگستری، مهر تأیید وزارت امور خارجه درج خواهد شد.


بیشتر بدانید: انواع مهرهای دارالترجمه رسمی برای تاییدات مدارک


مرحله سوم: گرفتن وقت سفارت

گرفتن نوبت یا به‌صورت حضوری از طریق سفارت و یا دفاتر کنسولگری بوده و یا اینکه به‌صورت آنلاین از طریق سایت سفارت و دفاتر وابسته خواهد بود. برای مثال اگر می‌خواهید اقدام به گرفتن وقت سفارت ترکیه نمایید بایستی حتماً حضوراً به سفارت مراجعه کنید.

مرحله چهارم: لگال کردن مدارک توسط سفارت

این مرحله نیز به‌عنوان مرحله نهایی لگال مدارک به‌حساب می‌آید. بایستی حتماً اصل مدارک به همراه ترجمه‌ها و تاییدات قانونی به افسر پرونده ارائه‌شده و در یک بازه زمانی مشخصی منتظر تأییدیه سفارت بمانیم.

هزینه لگال مدارک چه قدر است؟

هزینه لگالایز مدارک معمولاً بستگی به عوامل مختلفی چون نوع مدارک اعم از مدارک هویتی، شغلی و تحصیلی، تعداد مدارک، کشور مقصد و حتی نوع خدمات متفاوت خواهد بود. گاهی اوقات نیز ممکن است نیاز باشد تا این فرآیند در مدت‌زمان بسیار کوتاهی با قید فوریت انجام شود که طبیعتاً قیمت بالاتری خواهد داشت.

بگلا کردن مدارک چیست؟

کسانی که اقدام به لگال مدارک یا همان لگالایز کردن می‌کنند. ممکن است نیاز به فرآیند بگلا کردن مدارک نیز داشته باشند. منظور از بگلا مدارک نوعی کپی برابر اصل یا نسخه اضافی از تأیید و تصدیق مدارک توسط سفارت خواهد بود. به‌عنوان نمونه فرض کنید شما قصد تحصیل دریکی از دانشگاه‌های آلمان را دارید. ممکن است دانشگاه موردنظر شما مثلاً 2 نسخه مدارک تأییدشده شما را درخواست کند. اینجا است که بگلا کردن مدارک اهمیت پیدا می‌کند.

نتیجه‌گیری:

ما در این مطلب از سایت با مفهوم کامل لگال کردن مدارک یا همان تأیید قانونی مدارک توسط سفارت آشنا شدیم. از طرفی در انتهای این مقاله تفاوت لگال کردن و بگلا کردن را نیز شرح دادیم. به‌صورت کلی از این مقاله استنباط شد که تمام اسناد و مدارک که توسط نهادهای رسمی صادرشده و معتبر می‌باشند بایستی در خاک کشور مقصد نیز تأیید و تصدیق شده تا دارای اعتبار یکسان باشند.

دارالترجمه رسمی: ما بعنوان تیم نویسنده در دارالترجمه رسمی پارسیس فعالیت داریم ؛ ما بر این باوریم که خدمات بهتر به کاربران باعث خواهد شد نام پارسیس ماندگار شود

درخواست سفارش ترجمه از طریق روش های زیر 09100112835📞 02144878345📞

جهت 👈سفارش ترجمه فوری کلیک کنید.